HomeVäxterHur man desinficerar jorden efter att ha skördat tomater: vanlig film kommer...

Hur man desinficerar jorden efter att ha skördat tomater: vanlig film kommer väl till pass

Det är känt att efter tomater kommer jorden alltid att behöva särskild vård, eftersom patogena mikroorganismer kan finnas kvar i jorden..

Om lämpliga procedurer inte genomförs är risken för växtsjukdomar nästa år stor..

Det finns många metoder för jordbearbetning, som är baserade på olika inköpta preparat eller på användning av improviserade medel.Men det finns den mest kostnadseffektiva och otroligt effektiva metoden som inte bara kommer att förstöra patogen flora, utan också befria jorden från skadedjur och deras larver.

Hur desinficerar man jord med film?

Det första steget är att utföra den primära markbehandlingsproceduren.Du måste gräva upp det och ta bort allt möjligt växtskräp.Sedan ska marken jämnas ut.En rake klarar detta.

Därefter utför vi högkvalitativ vattning av jorden.Det bör finnas mycket fukt: metodens effektivitet beror direkt på detta.

Sedan tar vi en film av lämplig storlek och täcker sängen med tomater.Tänk på att det inte ska finnas några skador eller hål på filmen.

Sedan fäster vi filmen längs kanterna med stenar eller brädor.

Efter att du tagit bort filmen bör du använda Fitosporin.Tack vare denna metod kommer jorden att vara säker igen efter tomatskörden.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna