Säsongen för konserver är i full gång, vi lägger gärna både frukt och grönsaker på burkar.På kallare dagar är allt du behöver göra att ta med dem från källaren.Gjorda söta de passar bra till desserter med vispgrädde, glass och kakor. Intressant nog kan de också vara ett lämpligt tillskott till salta rätter, till exempel kött.Till exempel de välkända plommonen i vinäger.
Ingredienser till päron i pelargonsirap
Obs: Du kan också förbereda äpplen och aprikoser på samma sätt.
Meddelande: högerklicka här om du vill ta bort marknadsförd text
Se även: Det smakar frukt, men det är bara en vanlig zucchini.Allt tack vare 2 ovanliga tillägg
Hur gör man päron i geraniumsirap?
- Skala päronen och ta bort kärnorna. Skär frukten i hälften, fjärdedelar eller åttondelar.
- Häll vatten och en matsked citronsaft i grytan.Tillsätt socker.Tillsätt en vaniljstång, kryddnejlika (om du inte gillar deras smak kan du begränsa dig till 1 bit) och en citronskiva som kan ersättas med dubbel mängd citronsaft och rivet skal från en väl skållad citron. Koka upp allt.
- Tillsätt frukten, sänk värmen till det lägsta och värm dem i 20 minuter – har vi små päronbitar räcker det med 15 minuter.
- Under denna tid, förbered burkarna de ska tvättas väl och steriliseras. Vi kontrollerar även locken , det ska inte finnas några tecken på rost på dem.
- Lägg päronen i torra burkar, lägg till pelargonblad , häll söt juice över dem, lämna 1 cm från kanten.Lägg dem upp och ner på en trasa i några minuter.
- För att vara säker kan du pastörisera dem i 15 minuter.
Vilka egenskaper har geranium?
Pelargon är en magisk växt även kallad angina, pelargon , och mer vardagligt, angina.Våra mormödrar och senare våra mödrar använde dess egenskaper det fanns alltid flera krukor av denna växt på fönsterbrädan hemma.I vissa familjer har denna tradition överlevt till denna dag.Att odla det är enkelt och det växer även hos människor som inte har några händer för växter. Detta är ett beprövat recept för öronvärk , minskar svullnad, vilket påskyndar läkning.Det har också en smärtstillande effekt.Användningen är mycket enkel: riv av ett blad och krossa det i dina händer för att frigöra saften.Vi för försiktigt in det i örat, men inte för djupt.Vi fortsätter på samma sätt när det gäller herpes – vi knådar bladet och placerar det på lesionen. Lättnad kan kännas efter ett tag.Om vi använder det i början av herpesutvecklingen kan det stoppa utvecklingsprocessen.Vad mer kan angina användas till?
Det sägs också att den positiva effekten bara kan märkas genom att andas in dess intensiva doft, som har en distinkt citronton.Du kan köpa pelargonolja i örtaffärer och vissa apotek.De kan användas som smärtstillande och avslappnande lotioner, såväl som för inandning – det kan också användas i ett bad, bara några droppar räcker.Det har även en gynnsam effekt på huden och har anti-rynkegenskaper.Det finns också en känd pelargontinktur , kombinera bara de krossade bladen med vodka.Den är klar att drickas efter 12 dagar.Kanske kommer detta alternativ att övertyga tvivlarna.