Det finns tillräckligt med skäl för tomater att börja bli svarta.Och detta är inte bara sena bräcken som skrämmer trädgårdsmästare..
Även på den varma sommaren kan en sådan olägenhet inträffa.Och då kan vi lugnt tala om brist på näringsämnen, vilket gör att problemet kan lösas genom utfodring..
Vår tidskrifts expert Anastasia Kovrizhnykh, en forskare agronom och landskapsdesigner, berättade för oss hur man räddar tomatskörden.
En av anledningarna kan vara brist på kalcium eller svårigheter att ta upp detta ämne på grund av varmt väder.
På grund av brist på kalcium utvecklas blomslutröta.
Du kan undvika problem med snabb gödning, korrekt vattning och skydd av tomater från solen.
Hur man räddar skörden
Det första steget är att bli av med all bortskämd frukt.
Sedan måste du förbereda ett gödningsmedel baserat på kalciumklorid, kalciumsulfat eller träaska – ditt val.
1.Du måste lösa 5 ml kalciumklorid i 5 liter vatten och behandla plantorna med den beredda lösningen.
2.Du kan lösa upp 10 gram kalciumsulfat i 10 liter vatten.Lösningen används även för bladmatning på kvällen eller morgonen.
3.Gödsling från träaska framställs genom att lösa ett glas gödselmedel, släckt med ett glas 9% vinäger i 10 liter vatten.
Blandningen används för vattning vid roten.