HomeVäxterJag gör de bästa sötsyrliga gurkorna med 1 tillsats.Alla som provar vill...

Jag gör de bästa sötsyrliga gurkorna med 1 tillsats.Alla som provar vill ha en burk med sig hem

Det finns en hel del gurkrecept och det är tilläggen som avviker från standardreceptet som i slutändan påverkar smaken.Grunden här är förstås inlagd och inlagd gurka, och vi gör det bästa av dessa.Alla de andra är varianter som vi ofta bearbetar, men bara för att prova.Om vi ​​gillar en smak speciellt gör vi en större portion.Gurkor i sötsur sås med ett billigt tillskott som alla har hemma är en så säker sak.

Ingredienser för sötsur gurka med lök

  • 2 kg åkergurka.
  • 4 lökar.
  • 2 matskedar salt – det behöver inte vara stensalt.
  • 100 g socker (ungefär en halv kopp).
  • 125 ml äppelvinäger (ungefär ett halvt glas – du kan även ersätta det med vin eller spritvinäger – 10%).
  • Hur man gör sötsur gurka med lök?

    1. Skrubba gurkorna noga under kallt rinnande vatten.Lägg dem i en större skål och häll kallt vatten över dem.Ställ åt sidan i 60 minuter. .
    2. Efter denna tid, rinna av gurkorna och skär dem i skivor (de får inte vara för tjocka, ca. 3 millimeter) – kräver ingen avskalning i förväg.
    3. Skala löken om det behövs – unga har inte det klassiska skalet.Vi tvättar och skär av ändarna på båda sidor.Och sedan skär vi dem i halva skivor. Tillsätt dem till gurkorna, tillsätt salt och socker, blanda tills alla ingredienser är jämnt täckta med kryddor.De måste läggas åt sidan igen, men denna gång i 2 timmar.Tanken är att låta dem släppa ut så mycket juice som möjligt.
    4. Under tiden förbereder vi burkarna.De måste tvättas och sköljas noggrant så att det inte finns några spår av diskmedel kvar i dem.Dessutom bör de skållas, d.v.s. hällas med kokande vatten.Vi gör samma sak med nötter.För att vara säker kontrollerar vi burkarna för att eliminera de som är flisade.Nötter däremot går inte att krossa eller rostiga, även de med minsta spår bör avvisas.Om vi ​​inte är säkra är det bäst att köpa nya istället för att klaga på att konserverna är bortskämda.
    5. häll äppelcidervinäger (eller annan vinäger, beroende på tillgänglighet och individuella preferenser) i den hackade gurkan och löken (häll inte ut den resulterande vätskan).Blanda.Sedan lägger vi dem i burkar och trycker dem ganska hårt.Men de bör inte röra själva locket, du måste lämna cirka 1 centimeter utrymme från kanten.Det är också nödvändigt att uppmärksamma om mängden saltlösning är jämförbar.
    6. Gurkor i sötsur saltgurka måste pastöriseras. För att göra detta, täck botten av krukan med en ren bomullsduk.Placera burkarna på den, men se till att de inte rör vid varandra, annars kan de spricka.Häll vatten över dem och värm allt på låg värme.Så fort vattnet börjar koka mäter vi 15 minuter.Det hela ska bubbla försiktigt.Till sist tar vi försiktigt bort burkarna och lägger dem upp och ner, på en trasa som ställs på bänken. Dessa kan också vara pappershanddukar, korkunderlägg eller en träskiva.Tack vare detta kommer kepsarna att ha en chans att sugas in ordentligt och samtidigt kommer vi att kontrollera om de är täta.

    Meddelande: Högerklicka här om du vill ta bort marknadsförd text

    Se också: Det är därför gurkor blir mjuka och sladdriga.Ett vanligt misstag kan förstöra hela konserver

    Andra gurkprodukter

    Förr var det huvudsakligen inlagd och konserverad, det var inte många tjusiga saker, alla gjorde dem nästan likadana, det var mer på gång när det gällde proportioner.Först med tiden började andra alternativ dyka upp.Se vad mer du kan göra med dem:

  • gurka i ketchup.
  • smörgåsgurkor med gurkmeja.
  • gurka i burkar.
  • gurkor i honung.
  • Mexikansk gurka med chilipeppar.
  • gurkor i Kartuzy-stil, dessutom med paprika.
  • gurka i senap.
  • Gurkor i judisk stil.
  • Och listan kan fortsätta, praktiskt taget oändligt.

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna