HomeVäxter4 anledningar till att ett fruktträd blommar men inte sätter frukt: sluta...

4 anledningar till att ett fruktträd blommar men inte sätter frukt: sluta fundera på vad som är fel

En av de mest populära frågorna som trädgårdsmästare har är varför ett fruktträd blommade som det skulle, men lite eller ingen frukt bildades.

Om så är fallet betyder det att pollinering inte har inträffat, tror experten på BelNovosti online-utgåva, vetenskapsman-agronom, landskapsdesigner Anastasia Kovrignyh.

’Icke-flygande’ väder

I kallt och blåsigt väder har bin, humlor, flugor och andra pollinatörer svårt att flyga, och det är de som bär pollen på sina ben från en blomma till en annan.

Brist på eller överdriven fukt

Kom ihåg att vattna dina träd regelbundet och tillräckligt.Om du ser att fukt ackumuleras så mycket som trädet inte behöver, ta hand om dräneringen.

Skadegörare

Blommande skalbaggar – insekter med lång stam – kan vara orsaken till bristen på frukt.Eftersom träden inte kan behandlas under blomningen måste de hanteras mekaniskt.

Sprid ut en duk under trädet och skaka grenarna, förstör sedan de insamlade skalbaggarna.

Brist på pollinatörer

Som en påminnelse är en pollinator en växt av samma art men av en annan sort.I kollektiva trädgårdar finns det vanligtvis inga problem med pollinatorer, men i privata trädgårdar rekommenderas att ympa en annan sort direkt i kronan.

Det viktigaste är att blomningsdatumen för de valda sorterna ska vara samtidigt.

Tidigare berättade vi hur päronträd kan skydda andra växter.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna