HomeVäxterAtt ta hand om svarta vinbär enligt Michurin: vad avancerade trädgårdsmästare gör...

Att ta hand om svarta vinbär enligt Michurin: vad avancerade trädgårdsmästare gör – kom ihåg för en bra skörd

Den berömda uppfödaren, författare till många grödor, akademikern Ivan Michurin trodde att svarta vinbär kan bära frukt i årtionden..

Men under förutsättning att växten sköts på rätt sätt.Och då kommer det att ge en riklig skörd..

Kärnan i detta tillvägagångssätt för att odla denna gröda är att kompetent gå igenom flera stadier.

Första – sortval.Den ska ligga så nära odlingsförhållandena som möjligt.

Det andra steget är naturlig tillväxt.De första fyra åren låter vi växten utvecklas naturligt och ta över utrymmet runt den.

Detta innebär att det under denna period inte finns något behov av att skära, förkorta, forma konstgjorda etc.d.

Du måste mata och vattna växten väl, ta bort torkade grenar, skörda hela grödan och inte lämna något på grenarna.

Förresten, under denna period finns det heller inget behov av att behandla växten med någonting.Den växer av sig själv och utvecklar immunitet.

Tredje steget – bildandet av en buske.Under det 5:e året gör vi den första fullständiga beskärningen – tidigt på våren eller sen höst.

Vi skär av hälften av deras längd från alla grenar.Nästa år kommer busken att växa mycket mer intensivt.

Fjärde etappen – gallring.Det är nödvändigt eftersom vinbäret växer kraftfullt under det sjätte året av dess existens.

Vi gör proceduren på vintern: vi tunnar ut unga skott som är för nära varandra eller i samma riktning.

Vi väljer en, den mest kraftfulla, och lämnar resten av de nya oförändrade.Vi skar de gamla på mitten igen.

Viktigt: under detta levnadsår bör växten ha över 20 grenar.

Femte etappen – årlig föryngring.

Sjunde levnadsåret.Plantan åldras inte eftersom vi varje år skär av de gamla grenarna till hälften och gallrar ut de nya.

Busken nöjer sig fortfarande med en riklig skörd.

Tidigare har vi berättat varför du ska strö äggskal på gurka.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna