HomeVäxterPersilja i augusti: vad behöver göras

Persilja i augusti: vad behöver göras

Persilja växer i trädgården från tidig vår till sen höst, men i augusti behöver den särskild omsorg för att behålla sin fräschör och smak..

I augusti kan persilja få problem som överhettning, torka, sjukdomar och skadedjur..

För att undvika dessa problem måste du följa flera regler.

Vattna persilja regelbundet och generöst, särskilt under varma dagar.Det är bättre att vattna på morgonen eller kvällen för att inte orsaka bladbrännskador.

Mata persilja en gång varannan vecka med komplexa mineralgödselmedel eller organiska infusioner.Gödsling främjar tillväxt och utveckling av grönska och förbättrar också dess immunitet.

Riv och ogräs persiljebäddar för att ta bort ogräs och lossa jorden.Detta förbättrar tillgången på syre och fukt till växtrötter och förhindrar även spridning av skadedjur.

Skörda och använd persilja efter behov, utan att låta den blomma.Blommande försämrar kvaliteten på greenerna, vilket gör dem sega och bittra.

Om persiljan börjar blomma måste du skära av blomstjälkarna och använda dem för att förbereda buljonger eller tinkturer.

Skörda persilja för vintern om du vill njuta av dess arom och välgörande egenskaper under den kalla årstiden.Persilja kan frysas, torkas, syltas eller saltas.

Persilja kräver särskild vård i augusti för att behålla sin fräschör och smak.Vatna, gödsla, rensa ogräs, samla och skörda – det är vad du behöver göra med persilja den här månaden.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna