Snart kommer sommarboende att börja aktivt skörda paprika..
I slutet av sommaren och början av hösten kommer många ägare av lantlotter att ha enorma förråd av välsmakande och saftiga grönsaker..
Problemet är att paprikan tappar sin fräschör ganska snabbt.
Men du vill att frukterna ska behålla sin saftighet och ljusa smak i månader!
Låt oss genast betona: du bör inte frysa grönsaker.Men du måste skydda paprikorna med något material.
Hur man förlänger hållbarheten på paprika
Har du fått en riklig skörd av en populär trädgårdsgröda? Skynda dig inte för att omedelbart skicka paprikan till källaren!
Tvätta först frukterna och ta sedan bort vattendroppar helt från ytan.
Därefter ’packa’ varje paprika.Som ’skyddsmaterial’ kan du använda ett vanligt A4-pappersark.
Konstigt nog är användningen av tjockt papper själva hemligheten med långtidsförvaring av grönsaker.
Paprikan kommer att förbli god och saftig i upp till sex månader.
Glöm inte att dessa frukter ska förvaras vid en temperatur på 0.+2 grader.Det är önskvärt att luftfuktigheten är 80-90 procent.