HomeVäxterVarför ta bort ståndare från liljor: det här tricket är bara känt...

Varför ta bort ståndare från liljor: det här tricket är bara känt för avancerade blomsterodlare

Kanske har du någonsin sett hur din granne på landet gör magi på sin blomsterträdgård och tar bort ståndarna från liljor..

Om du är intresserad av orsakerna till detta beteende, så är allt enkelt: det här är ett favoritlivshack för florist som låter dig förlänga blomningen av liljor, även om det bara är ett par dagar..

Förresten, fördelen med en sådan åtgärd är dubbel: på så sätt kommer du inte att vara rädd för att liljor kommer att fläcka dina kläder med pollen, vilket, som du vet, är svårt att tvätta.

Om du bestämmer dig för att tillämpa detta trick på din blomsterträdgård, gå till jobbet tidigt på morgonen, innan ståndarknapparna spricker.

På så sätt kommer dina händer och saker definitivt inte att bli fläckiga.

Eftersom samtalet har övergått till att beskära liljor, anser vi att det är nödvändigt att lyfta fram en annan viktig fråga: när ska bleka knoppar tas bort?

Proceduren kan utföras på ett av två sätt: att helt ta bort blomställningen eller skära av blommorna en efter en.

Viktigt: skynda dig inte att ta bort topparna förrän stjälkarna gulnar och börjar torka ut, annars kommer du att förhindra att växterna samlar tillräckligt med energi för att överleva vintern.

När du beskär stjälkar, lämna en stubbe 5 centimeter hög över marken.Förfarandet bör utföras på senhösten, innan frosten börjar.

Tidigare berättade vi för dig vad krusbär och vinbär inte gillar.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna