HomeVäxterVad man ska så i trädgården efter lök och vitlök: trädgårdsmästare har...

Vad man ska så i trädgården efter lök och vitlök: trädgårdsmästare har inga problem med detta råd

Hösten är ännu inte en anledning att glömma reglerna för växtföljd, eller snarare, det är dags att komma ihåg för att förbereda sängarna för den nya säsongen..

För att undvika spridning av sjukdomar, återställa strukturen och det bördiga lagret i jorden, måste du veta vad du ska så i de lediga bäddarna..

Vår tidskrifts expert Anastasia Kovrizhnykh, agronom och landskapsdesigner, berättade för oss vad vi skulle så på den plats där lök och vitlök växte.

Först måste du komma ihåg att den populära åsikten att jorden ska vila efter sommaren, så det finns inget behov av att plantera eller så något, inte är den mest korrekta.

På ett eller annat sätt kommer trädgårdsbädden att bli övervuxen av ogräs, vilket bara kommer att förvärra situationen.

Åtminstone måste du tänka på att så gröngödsel, som kommer att fungera som gödningsmedel och ett sätt att förbättra jorden.

Främst kommer de att förhindra tillväxten av ogräs och stöta bort vissa skadedjur.

Det finns också ett alternativ.

Man tror att efter lök och vitlök kan du förbättra jordens tillstånd med hjälp av daikon.

Förutom det faktum att det innan kallt väder kommer att vara möjligt att skörda en användbar skörd, kommer daikonen under denna tid att göra ett utmärkt jobb med att lossa jorden och göra den fukt- och andningsbar i trädgårdsbädden.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna