HomeVäxterSå här mognar och lagras inte tomater: 3 misstag varför de är...

Så här mognar och lagras inte tomater: 3 misstag varför de är osötade, blir långsamt röda och förstörs snabbt

Långsam mognad av tomater är ett problem som många trädgårdsmästare känner till..

Vi pratar om tre huvudmisstag vid mognad, på grund av vilka tomater långsamt blir röda, förlorar sin sötma och snabbt förstörs.

Hur man mognar tomater korrekt

Det första misstaget är att mogna vid låga temperaturer.Den optimala temperaturen är +18-20 grader.

Vid låga temperaturer färgar tomaterna långsammare.

Det andra misstaget är att lagra vid låga temperaturer.På grund av detta förlorar tomater sin sötma.

För att tomater ska behålla en hög sockerhalt måste de förvaras vid en temperatur som inte är lägre än +12 grader.

Men om målet är långtidslagring, och smak inte är en prioritet, är det bättre att förvara vid låga temperaturer.

För det tredje beror mycket på belysningen.I ljuset färgar och mjuknar tomaterna snabbare, men ojämnt.

Därför är det bättre att välja en mörk plats för långvarig mognad.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna