HomeVäxterHur man förökar suckulenter korrekt: bara 4 steg är tillräckligt

Hur man förökar suckulenter korrekt: bara 4 steg är tillräckligt

Löven på suckulenter är kända för att vara vaxartade och tjocka – tack vare dessa egenskaper har trädgårdsmästare möjlighet att skapa många nya växter från dem..

Expert från onlinepublikationen BelNovosti, agronomforskare, landskapsdesigner Anastasia Kovrizhnykh delade med sig av enkla instruktioner för förökning av suckulenter..

1.Det första steget är att ta bort några av de nedersta bladen från suckulentens stjälk.

Var försiktig – du bör riva av bladet genom att vagga det lätt från sida till sida.

2.Lägg efter detta bladen i en kruka med jord som bör fuktas i förväg.

Det finns ingen anledning att djupt begrava änden av arket – sänk bara ned den i marken till ett djup av 0,5-1 cm, lämna framsidan uppåt.

3.Ha tålamod och vänta på ögonblicket då bladet slår rot och en ny grodd.

Väntetiden beror på vilken typ av suckulent du har att göra med, men processen tar vanligtvis allt från några dagar till en vecka.

4.När du ser att bladet har tappat sin elasticitet och vissnat kan du skilja det från det nya skottet och plantera om det i jorden för att få en annan planta.

Om du lämnar ett löv i jorden kan flera nya skott dyka upp i närheten.

Tidigare berättade vi för dig hur du matar gurkor.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna