HomeVäxterHur man får pelargoner att blomstra: en engelsk stift hjälper

Hur man får pelargoner att blomstra: en engelsk stift hjälper

Odling av inomhusväxter är en extremt populär hobby nuförtiden, vilket gör att vissa blomsterodlares hem förväxlas med en botanisk trädgård.

Det är sant, som experten på BelNovosti-nätverksutgåvan, vetenskapsman-agronom, landskapsdesigner Anastasia Kovrignyh, med rätta noterar, om ’gröna husdjur’ blir sjuka eller slutar blomma, orsakar det stor sorg för sina ägare.

Idag kommer vi att berätta om en folkmetod som hjälper till att lösa problemet med blomning av en sådan populär bland ägarna av växthusväxter som pelargoner.

Hur man stimulerar pelargoner att blomstra

Istället för att använda gödningsmedel eller tillväxtstimulerande medel, förbered den vanligaste engelska pinnen.

Innan du provar tricket på en blomma bör arbetsredskapet, dvs. stiftet, behandlas med alkohol eller väteperoxid.

Efter det kan du genomborra pelargonstammen med den – du bör göra det inte en gång utan så många som 2-3 gånger.Som ett resultat kan en stuntad pelargon få cirka 10-12 punkteringar.

På grund av skadorna på stammen kommer växten att stressas, vilket kommer att resultera i dess önskan att producera avkommor, dvs. att producera blommor – varav den första kan dyka upp på så lite som en vecka.

Det är då det är värt att använda ett universellt gödningsmedel för blommande växter – för att konsolidera resultatet, så att säga.

Tidigare berättade vi för dig hur du förstör allt ogräs på en dag vid dacha.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna