HomeVäxterHur man hjälper inomhusväxter i värmen: rekommendationer från erfarna blomsterhandlare - ingen...

Hur man hjälper inomhusväxter i värmen: rekommendationer från erfarna blomsterhandlare – ingen blomma kommer att vissna

Varmt väder har utan tvekan sina fördelar, men nu handlar det inte om dem – vi erbjuder att prata om hur man skyddar inomhusväxter från de skadliga effekterna av höga temperaturer.

Det kanske viktigaste som blommor behöver på varma dagar är vatten.Men enligt Anastasia Kovrignyh, en expert på BelNovosti online-utgåvan, en agronomforskare och landskapsdesigner, är det nödvändigt att vattna dem vid en viss tidpunkt och i rätt volym.

Så om du tar vattenkanna i dina händer på kvällarna kommer vattnet att tränga djupare in i jorden, det betyder att växten kommer att ha tid att absorbera den livgivande fukten.Nackdelen är att bladens våthet kan göra blommorna sjuka.

Bladen torkar snabbare på morgonen, men vattnet kommer inte att tränga ner tillräckligt djupt i jorden för att ge näring åt alla rötter.

Vad ska man göra?

Vid varmt väder är det bäst att vattna växter tidigt på kvällen – på så sätt får de en hel natt på sig att absorbera fukt och gott om tid att torka ut.

Om du föredrar att vattna på morgonen ska du göra det före soluppgången.

När du vattnar ska du se till att alla jordlager i rotzonen har blivit fuktiga.Skadan av regelbunden men lätt vattning är att rotsystemet blir grunt och blomman blir mindre motståndskraftig mot torka.

En annan viktig punkt: efter vattning, se till att det inte har bildats någon tjock skorpa på markytan.För att undvika detta kan du till exempel mulka blommorna med träflis.

Hur man vet när en blomma har fått tillräckligt med vatten

Det är enkelt – om växten inte vissnar har den förmodligen tillräckligt med vatten.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna