HomeVäxterVarför ruttnar zucchini direkt i trädgårdsbäddarna: det är fortfarande möjligt att rädda...

Varför ruttnar zucchini direkt i trädgårdsbäddarna: det är fortfarande möjligt att rädda skörden

Det är svårt att kalla zucchini för en svår trädgårdsgröda att odla..

Dessutom trivs växten med utmärkt produktivitet år efter år, men det finns ett problem: du kommer knappast att kunna unna alla dina nära och kära med zucchini om grönsakerna plötsligt börjar ruttna i trädgården utan att hinna växa till normal storlek..

För att säkerställa att det finns tillräckligt med zucchini för alla är det värt att förstå orsakerna som ledde till ett så katastrofalt resultat.

Först och främst, inspektera frukterna, varefter det kommer att vara möjligt att dra slutsatser och vidta lämpliga åtgärder.

Toppen av squashen håller på att ruttna

I det här fallet upplever växten troligen en kalciumbrist.För att kompensera för bristen på detta element, använd kalciumnitratbaserad gödselmedel.Det framställs med en hastighet av 15 ml av läkemedlet per 10 liter vatten.

Frukten ruttnar vid basen

Annars, när röta börjar spridas från basen, kan squashen sakna bor.Följaktligen är trädgårdsmästarens uppgift att eliminera bristen på detta element, vilket kan göras genom att spraya sängarna med borsyra – 2 g per 10 liter vatten.

Zucchinin ruttnar helt

Dra nytta av hjälpen av jod – lös 30 droppar i 10 liter vatten och vattna växterna vars frukter ruttnar helt.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna