Alla vet att tomater ibland bokstavligen ’vägrar’ att mogna i rätt tid.
I ett sådant fall finns det bara två möjligheter.
Vår tidnings expert landskapsdesigner och vetenskapliga agronom Anastasia Kovrignyh konstaterar att den första är att skörda omogna tomater.Grönsakerna förväntas mogna under lagring.
Det andra alternativet är att ’coaxa’ tomater för att mogna snabbare.
Vilka metoder kan betonas?
Jod
Få människor vet att detta apoteksläkemedel kan användas för snabb mognad av grönsaker.Fyrtio droppar av läkemedlet tas för en hink med vatten.
Kompositionen används för sprutning.
Vodka
Få människor vet att ’berusade’ tomater mognar mycket snabbare.Vi rekommenderar att du tar en spruta med valfri volym och fyller den med vodka.
Efter att ha försökt komma in en halv milliliter i området av stjälken.
Detta förfarande gör tomaterna mycket välsmakande och påskyndar mognadsprocessen avsevärt.
’Akupunktur.’
Det är nödvändigt att ta en vanlig tandpetare och behandla den med vodka.Efter det, på två ställen, gör en snygg punktering.