En av de grönsaker som alla stug- och grönsaksodlare försöker fylla på med inför vintern är kål.
Låt oss inte prata om vitaminer och näringsämnen.Bara kål är borsjtj, shchi, sur och fylld kål, bakverk och andra rätter.
Det är viktigt att kolvarna växer stora och utan sprickor.
Erfarna grönsaksträdgårdsmästare berättade vad de matar sängarna, så att gafflarna var precis så.
Folkgödselmedel
Dachniki hävdar att du kan odla kål upp till 8 kg med hjälp av bakpulver och borsyra.
Borsyra
Det är ansvarigt för att mätta plantorna med alla nödvändiga ämnen för tillväxt.
För att förbereda gödningsmedlet tar du 5 gram borsyra till 1 liter varmt vatten.
Fyll sedan på den totala volymen till 10 liter och använd den för gödsling.
Gödselmedlet främjar rotutvecklingen, näringsupptaget, stimulerar tillväxten och gör kålen motståndskraftig mot skadedjursangrepp och sjukdomar.
Bakpulver
Det används för att normalisera jordens surhetsgrad.
Det går åt 20 gram bakpulver per 10 liter vatten.Det används när man formar kolven.
Detta gödselmedel ökar bland annat kålens motståndskraft mot skador (sprickbildning) och dåligt väder samt gör att skörden kan lagras längre.
Tidigare berättade vi hur man kan förhindra att vitlöksblad gulnar.