Rödbetans smak beror på många faktorer: jordkvalitet, rätt vattning, sort, väderförhållanden.
Gödslingen spelar också en viktig roll.
Inte alla dacha-odlare vet att grödan måste matas några veckor före skörden.Då får rödbetorna en perfekt smak.
Den bästa tiden att applicera näringsämnen är i slutet av juli, enligt vår tidnings expert landskapsdesigner och forskare agronom Anastasia Kovrignyh.
Vilken typ av gödselmedel kan appliceras?
Inte alla vet att även i detta utvecklingsstadium kan rödbetor möta brist på kväve.I detta fall kommer kalciumnitrat att hjälpa.Det bör tillämpas enligt instruktionerna.
Du kan vara uppmärksam på calimagnesia.Tio gram av beredningen är tillräckligt för en hink med vatten.Kaliumsulfat kan betraktas som ett värdigt alternativ.För varje liter vatten tar du ett gram gödselmedel.
Samma proportioner och kaliummonofosfat, som märkbart kan öka rödbetans smakegenskaper.
Kom ihåg att tidpunkten för denna gödning beror på grönsakssorten.Det är bäst att applicera tre veckor före det planerade skördedatumet.