HomeVäxterHur man kan bli av med den oförstörbara mjölkbuggen i inomhusväxter: dess...

Hur man kan bli av med den oförstörbara mjölkbuggen i inomhusväxter: dess död kommer att säkerställa vad som finns i varje kök

Om du hittar bomullsullsliknande utväxter på din ficus eller pelargoner, bör du slå larm.

Så här ser kolonier av mjölbaggar ut.

Parasiten som upptar inomhusväxter är mycket farlig – försummade fall slutar med att växten dör.

Det verkar som om det är svårt att bli av med problemet? Faktum är att även fungicider är maktlösa i kampen mot maskar, allt för att deras barn inte kan ses med blotta ögat.

Det innebär att när du sprutar vet du helt enkelt inte var du ska applicera produkten för att döda alla skadedjur, medan det i fallet med mjölkfåglar är punktbehandling som krävs.

Men säg inte adjö till dina ’gröna favoritdjur’: en lösning med diskmedel hjälper.

Enligt försäkringarna från blommodlare som aktivt använder denna metod räcker det att späda ut 10 mg av läkemedlet (ett rikligt tryck på flaskan) i 1 liter varmt vatten, och sedan är det nödvändigt att doppa blomman i den resulterande lösningen.

Efteråt måste du hålla ett öga på nya maskar genom att applicera lösningen punkt för punkt med en spruta och torka av bladen med en bomullsskiva indränkt i samma lösning.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna