HomeVäxterDet mest korrekta sättet att skydda bröd från mögel: sovjetisk list -...

Det mest korrekta sättet att skydda bröd från mögel: sovjetisk list – så rekommenderar GOST 1956

Många människor förvarar nu bageriprodukter i kylen, och mycket förgäves.

Vi berättar hur bröd ska förvaras för att skydda det från mögel, enligt GOST 1956.

Hur man lagrar bröd korrekt

Numera förvaras bröd vanligtvis i en polyetenpåse i kylskåpet.

Och en lufttät miljö med hög luftfuktighet är den perfekta miljön för mögel att utvecklas.

Förr i tiden var det brukligt att förvara bröd på ett helt annat sätt.Enligt GOST från 1956 skulle bröd förvaras på en torr plats isolerad från kylkällor vid en temperatur på minst +6 grader Celsius.

Ett kylskåp uppfyller inte dessa krav.För att förhindra att bröd blir mögligt dagen efter inköpet, förvara det i en brödkorg eller inslaget i linneduk.

Eller ta åtminstone ut det ur påsen en kort stund efter inköpet för att låta det torka.

Tidigare berättade vi varför du inte kan förvara tomater i kylskåpet.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna