HomeVäxterLägg till detta i slutet och du har en utsökt jordgubbssylt: skriv...

Lägg till detta i slutet och du har en utsökt jordgubbssylt: skriv ner receptet

Många människor älskar sylt.Och jordgubbssylt är särskilt älskad.Men tyvärr kan inte alla skryta med förmågan att förbereda den så att fingrarna slickar den.

Problemet är lätt att lösa.Metoden kräver inte extraordinära ansträngningar, superkrafter och andra superkrafter.

Receptet för att göra jordgubbssylt med choklad delades av Yulia Arkhipova, en expert på matlagning, kock, fjärde klassens bagare i Belnovosti-nätverksutgåvan.

Vilken typ av choklad behövs

Enligt henne är det bäst att välja mörk choklad med hög kakaohalt.

Dessutom är det känt att ju högre kakaoprocent i choklad, desto hälsosammare är den.Därför rekommenderas en produkt där denna procentsats börjar på 55%.

Viktigt: det är bättre att ta sockerfri choklad för att göra sylt (det finns redan där plus jordgubbarna).

Du behöver inte smälta chokladen i en ångkokare eller mikrovågsugn, bara hacka en bar.

Matlagningsprocess

För att förbereda maträtten behöver du jordgubbar (ett kilo), socker (ett halvt kilo), mörk choklad (80 gram).

Rengör jordgubbarna från deras svansar, skölj dem väl och torka dem med en pappershandduk.

Lägg sedan bären i en kastrull, täck med socker och låt stå i en halvtimme så att jordgubbarna får safta sig.

Hacka vår choklad.Sätt kastrullen på medelhög värme, koka upp och rör om ibland med en sked.

Det sista steget

Efter kokning ska blandningen sjuda i ytterligare tio minuter.

Tillsätt sedan de hackade chokladbitarna i sylten och låt sjuda i ytterligare 5 minuter.

Lägg sedan i sterila burkar och stäng dem med lock.Förvara den resulterande produkten på en sval plats.

Tidigare berättade vi hur man lagar en utsökt banankaka i en stekpanna.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna