HomeVäxterDet mest skadliga sättet att tillaga ägg: gör aldrig så här

Det mest skadliga sättet att tillaga ägg: gör aldrig så här

I motsats till vad många tror är äggröra inte en hälsosam maträtt.

Förklaring till varför du bör sluta äta äggröra till frukost.

Vilka är skadorna med äggröra

Nutritionister rekommenderar starkt att man inte äter stekta ägg.

Speciellt om de kokas i smör.Detta är det mest skadliga sättet att laga ägg.

När protein kommer i kontakt med smör vid höga temperaturer uppstår glykering.

Denna process producerar ett extremt skadligt ämne, den så kallade glykationsslutprodukten (Glycation End Product (GEP)).

GAG för stekta ägg är oöverkomligt hög och uppgår till 2 749 enheter jämfört med 90 för pocherade och mjukkokta ägg.Jämför siffrorna och dra slutsatser.

Tidigare berättade vi hur man gör en utsökt zucchinipasta.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna