HomeVäxterHuruvida dumplings ska tinas upp innan de steks: ett vanligt misstag bland...

Huruvida dumplings ska tinas upp innan de steks: ett vanligt misstag bland matintresserade

Många matintresserade älskar stekta dumplings.

Och det är fullt förståeligt: rätten tillagas enkelt och snabbt, kännetecknas av saftighet, rikedom, ljus smak och en vacker rödaktig skorpa.

Men ett misstag, som ofta begås av amatörkockar innan stekningen av halvfabrikatet ens har börjat, kan förstöra rätten.

Det handlar om att tina dumplings under lång tid.

Varför behöver produkten inte tina i en timme innan stekning? Denna fråga besvarades av Yulia Arkhipova, en expert inom området matlagning, kock, bagare i den fjärde kategorin av Belnovosti online-utgåvan.

Varför dumplings inte behöver avfrostas före stekning

Att vara ute ur frysen och pannan under långa perioder gör att dumplingdegen blir för mjuk.

Den börjar gå sönder.Som ett resultat förlorar den halvfärdiga produkten sin saftighet.

Dessutom kommer avfrostade dumplings sannolikt att börja fastna i pannan under värmebehandling.

Resultatet blir en maträtt som är för torr, bränd, ur form och oaptitlig.

Hur man steker dumplings på rätt sätt

Du kan inte slösa bort någon tid alls på att tina upp halvfabrikatet och omedelbart hälla de frysta klimparna i pannan.

Men det finns några viktiga punkter.För det första bör pannan vara väl uppvärmd vid den tiden.Detsamma gäller för den vegetabiliska oljan som hälls i pannan.

För det andra bör dumplings läggas ut i ett enda lager.Och det är också önskvärt att åtminstone ett minimiavstånd bibehålls mellan köttets ’kuddar’.

Först bör stekning utföras på hög värme. 5-7 minuter efter att ha hällt den halvfärdiga produkten i stekpannan, vänd varje dumpling och vänta samma tid.Resultatet blir utseendet på en vacker skorpa på skålen.Den senare kommer förresten att hålla saften inuti ’kuddarna’.

Därefter är det nödvändigt att uppnå att dumplings tillagas inuti.För att göra detta, gör elden minimal och häll i pannan med vanligt vatten (0,5 kopp).Det är också vettigt att tillsätta salt och malet peppar.I detta skede bör dumplings tillagas under lock.

Efter 10 minuter måste locket tas bort.Elden måste återigen göras stark för att steka dumplingsna i ytterligare 120 sekunder på varje sida.Detta tillvägagångssätt kommer att garantera krispighet.

Om du fortfarande är rädd för att köttkuddarna inte ska tillagas jämnt, låt halvfabrikatet stå på bordet ur frysen i högst 10 minuter före tillagningen.Avfrosta inte produkten i en timme!

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna