Sås av hög kvalitet har ett ganska stort antal fans, eftersom en sådan tillsats gör vilken maträtt som helst mer intressant och välsmakande..
Men det är få som vet att såsen kan göras med vanlig lök..
Vår tidnings kulinariska expert, kocken Yulia Arkhipova, pratar om hur man gör detta korrekt.
Hur gör man löksås?
Lista över ingredienser
– tre hundra gram lök;
– cirka femtio gram smör;
– en stor sked mjöl;
– ungefär ett glas vatten;
– hundra gram läcker gräddfil med genomsnittlig fetthalt;
– en halv liten sked mald muskotnöt;
– en sked paprika;
– rätt mängd lök.
Matlagningsprocess
Först måste du hacka löken med en kniv i mindre bitar.Smält sedan smöret i en stekpanna och tillsätt löken.Koka grönsaken på låg värme i cirka tio minuter.
Tillsätt sedan mjöl och blanda.Tillsätt kryddor och salt och låt tills det är slätt igen.
Häll i ca 250 ml vatten.Efter att vår blandning kokar kan du lägga till gräddfil, rör om och vänta två minuter.
Efter detta kan såsen anses vara färdig.