Under Sovjetunionen såldes också inlagda gurkor i butikerna, och de var mycket goda.
Vi berättar hur man gör exakt samma inlagda gurkor.
Hur man rullar gurkor upp utsökt
Blötlägg gurkorna i ett par timmar i kallt vatten, du kan ändra det ett par gånger.
Lägg en eller två vitlöksklyftor i botten av burken, lägg gurkorna, kvistar och kvistar färsk dill med frön.
Häll kokande vatten i burkarna, täck med lock och låt stå i 7-10 minuter.
Häll sedan av vattnet i en kastrull och använd detta vatten för att göra marinaden och häll kokande vatten över gurkorna igen (det andra vattnet hälls sedan ut i diskhon).
För marinaden per liter vatten behöver du 140-150 gram socker (7 msk.l.), 2 msk.л.salt och 2 msk.л.av vinägeressens (70%).
Häll av det andra vattnet från burkarna och tillsätt svartpepparärtor (5-6 per liter burk), lagerblad (1/4 per burk), en tesked torkade senapsfrön och dill.
Häll i den kokande marinaden, rulla upp burkarna.Kan vändas upp och ner, behöver inte slås in.