HomeVäxterHur du ska salta rosa lax för att inte förstöra fisken: du...

Hur du ska salta rosa lax för att inte förstöra fisken: du behöver inte bara salt utan också socker – här är de exakta proportionerna

På grund av det faktum att prislappen på lätt saltad röd fisk i butiken biter, föredrar många hemmafruar att salta den själva.

Yulia Arkhipova, en expert på BelNovosti onlineutgåva och kock, bekräftar att även relativt billig rosa lax kan förvandlas till ädel lax – om allt naturligtvis görs korrekt.

Skärning av fisk

Innan saltning måste den rosa laxen förberedas.Det är bäst att skära lätt fryst fisk, då får du snygga jämna bitar.

Du kan filéa eller helt enkelt ta bort fenor, huvud, stjärt och inälvor och sedan skära i tunna skivor som är 0,5-0,7 cm tjocka.

Mängd salt och socker

För 1 kg skuren rosa lax behöver du 50 g grovt (detta är viktigt) salt och 40 g socker.

Strö salt och socker över fisken, du kan också lägga till svartpeppar, tunt skivad lök och 2 matskedar luktfri vegetabilisk olja.

Låt fisken stå i rumstemperatur i 2 timmar och ställ sedan in den i kylskåpet över natten.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna