HomeVäxterDet visar sig att många människor fortfarande kokar ägg fel: kocken berättar...

Det visar sig att många människor fortfarande kokar ägg fel: kocken berättar hur de ska kokas och varför

Det verkar som om vad som är lättare – att koka ägg? Men förfarandet har sina egna särdrag.

Många människor, omedvetna om dem, slutar koka både mjukkokta, pocherade och hårdkokta ägg felaktigt.

För dem som vill laga ägg perfekt (i alla tre varianterna) uttrycktes motsvarande regler av Yulia Arkhipova, en expert inom området matlagning, kock, bagare i den fjärde kategorin av Belnovosti-nätverksutgåvan.

Mjukkokta ägg släpp i kokande vatten, koka i högst tre minuter.Ta sedan bort och skölj med kallt vatten.

Pocherade ägg – koka i kokande vatten i högst fyra minuter.Skölj sedan med kallt vatten.

Hårdkokta ägg – koka i kokande vatten i högst 12 minuter.Skölj sedan med kallt vatten.

I det senare fallet gör många människor ett misstag i tillagningsprocessen, vilket resulterar i en mörk patina på äggulan.

Det är därför – för att undvika detta – efter att ha kokat äggen sköljer vi dem med kallt vatten.

Och för att förhindra att innehållet i äggen läcker ut genom sprickor i skalet är det nödvändigt att tillsätta salt i vattnet.

Tidigare berättade vi vad du ska göra om potatisen inte steker bra.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna