HomeVäxterEtt bra alternativ till Olivier: hur man gör sallad ”Kievsky” - lätt,...

Ett bra alternativ till Olivier: hur man gör sallad ”Kievsky” – lätt, skarp och uppfriskande

Många gourmeter är trötta på att förbereda samma sallad – Olivier – för varje semester.

Vill hitta ett alternativ till den goda men tråkiga maträtten.

Och det finns en bra sådan.Vi pratar om en sallad som heter Kievsky.

Rätten är mycket lik Olivier.Men det finns några allvarliga skillnader.

För det första är ’Kiev’ -salladen mer uppfriskande: närvaron av ingredienser som paprika och citronsaft hjälper.

För det andra kännetecknas rätten av en intressant smakkombination: ’lätt kryddighet + syrlighet’.

För det tredje är rätten lättare: det finns ingen kalorifattig majonnäs.

För det fjärde finns det en liten krisp: på grund av den redan nämnda peppar.

Receptet på denna intressanta maträtt delades av Yulia Arkhipova, en expert inom området matlagning, kock och bagare i den fjärde kategorin av Belnovosti online-utgåvan.

Recept för ’Kiev’ sallad

Koka potatis i en jacka potatis.Du behöver 300 gram av denna grönsak.

Det är nödvändigt att bearbeta i kokande vatten och morötter – 200 gram.

Efter avslutad tillagning ska båda ingredienserna tärnas.De resulterande bitarna ska hällas i en skål.

Tillsätt konserverade ärtor, hackad skinka och hackad paprika (200 gram vardera) i samma skål.

Fyll den resulterande blandningen bör inte vara majonnäs utan en massa som består av följande komponenter: 150 gram fet gräddfil, 30 gram senap, 25 milliliter citronsaft.

Nästan färdig sallad bör ströas med hackade gröna lökar.Det är också vettigt att salta och peppa skålen lite.

Resultatet blir en mycket aptitretande maträtt, som säkert kommer att uppskattas av olivierälskare.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna