Många grönsaksodlare klagar över paprikans dåliga fasthet.
Vissa trädgårdsmästare betonar: skördad frukt kan ruttna mycket snabbt.
Varför händer detta? Det visar sig att saken inte bara är i strid med villkoren för lagring av grönsaken.
Enligt vår tidnings expert, jordbruksforskare och landskapsdesigner Anastasia Kovrignyh, kan problemet också vara relaterat till ett allvarligt misstag som många människor gör när de skördar.
Dacha-odlare som felaktigt skär bort paprika från buskarna riskerar att snabbt förlora sin skörd.
Hur man skär paprikor på rätt sätt
Vill du att dina skördade frukter ska hålla sig mycket länge? Ta sedan bort dem från buskarna på rätt sätt!
Skär varje paprika så att den fortfarande har en 4-5 centimeter lång stjälk.
Det är lämpligt att använda en ganska vass sax för att säkerställa att processen inte åtföljs av allvarliga svårigheter.
Att hålla stamorganet i tillräcklig längd på grönsaken ökar chanserna att öka paprikaens köttighet.
Frukterna kommer sannolikt att hålla mycket länge.De kommer förmodligen inte att ruttna under de första veckorna efter skörden.Mycket mindre under de första dagarna.