Många finsmakare klagar: de kan aldrig steka dumplings så att de blir aptitliga.
Rätten blir smaklös, inte tillräckligt saftig, för mjuk, överkokt eller rå inuti.
Vad är detta relaterat till? Yulia Arkhipova, en expert på Belnovosti online-utgåva inom matlagning, en kock, bagare i den fjärde kategorin, medger att problemet kan förklaras av den låga kvaliteten på halvfabrikat.
Samtidigt betonar experten att det i de flesta fall inte är själva produkten utan misstag som görs av oerfarna kockar.
Så, vilka misstag tillåter dig inte att få riktigt aptitretande stekta dumplings?
Avfrostning
Många människor avfrostar dumplings i förväg.En påse med halvfärdiga dumplings tas ut ur frysen och ligger på bänkskivan i 30 minuter eller till och med en timme.
Detta är mycket dåligt, eftersom lång avfrostning är fylld med en stark mjukning av klimparna: de kommer att hålla fast vid pannan.Dessutom kan maträtten förlora sin integritet, saftighet och ljusa smak.
Om du fortfarande vill tina dumplings, vet du att den maximala tillåtna varaktigheten för processen är 15 minuter.
Hög värme
Lusten att steka dumplings snabbt är förståelig.Du bör dock inte göra elden så hög som möjligt.
Det finns en stor risk att dumplings brinner på utsidan.I detta fall kommer fyllningen att förbli rå.
Stek dumplings på medelhög värme!
Kall panna
Det är ingen bra idé att hälla frysta dumplings i en kall panna.Detta tillvägagångssätt kan leda till att rätten fastnar i pannan.
Oljan ska vara väl uppvärmd (men inte för varm).
Användning av lock
När du steker dumplings ska du inte täcka pannan med locket.
Om du struntar i rekommendationen bildas kondens som gör att rätten inte får någon aptitretande krispig skorpa.
Frekvent omrörning
Konstant vändning av dumplings under stekning kan ha en liknande effekt.
Vill du att ytan på skålen ska vara gyllene? Använd spateln mindre ofta!