De som gillar enkla, användbara och ovanliga förberedelser uppmanas att förbereda ett smakfullt mellanmål av unga zucchini med lagerblad och kryddnejlika för vintern.
Opretentiöst recept som delas av experten på nätverksutgåvan ’Belnovosti’ inom matlagning, kock, bagare i fjärde kategorin Yulia Arkhipova.
ingredienser
– Vitvinsvinäger (260 ml);
– unga zucchini (1,2 kg);
– kryddnejlika knoppar (8 st.);
– filtrerat vatten (1,2 liter);
– salt (efter smak);
– lagerblad (8 st.);
– sockersand (70 g);
– ärtor med svartpeppar (10 st.);
– dillkvistar (efter smak).
Tillagningsprocess
Förbered tjocka, unga zucchini med tunna skal och tvätta dem noggrant och skär dem sedan i tjocka cirklar eller stora skivor.
Sterilisera och torka små glasburkar och lägg i paprikorna och dillkvistarna.
Lägg i lagerblad och kryddnejlika och fördela zucchinin ovanpå.
Koka upp vattnet och häll det omedelbart i burkarna, täck sedan glasbehållarna med steriliserade lock och ställ åt sidan i 3-5 minuter.
Häll vattnet från burkarna i en kastrull och koka upp igen, tillsätt socker och salt efter smak, rör om ordentligt och låt blandningen koka upp på låg värme.
Stäng av plattan och tillsätt vinäger i kastrullen, rör om ordentligt i marinaden och häll den omedelbart över zucchinin så att det inte finns något utrymme kvar i burkarna.
Skruva omedelbart upp burkarna och vänd dem, täck med en tjock pläd eller en stor frottéhandduk, låt ämnena stå på bordet i cirka 4-5 timmar och ställ sedan undan dem på en sval plats i 2 veckor.