Kål är en av de mest populära grönsakerna i världen, som används i matlagning i olika länder och är grunden för många rätter.
Men många undrar om kål behöver tvättas före tillagning.
Med hjälp av en expert från BelNovostis onlineutgåva löste kocken Yulia Arkhipova denna fråga och fick reda på hur man korrekt förbereder kål för användning.
Kort sagt, ja, alla typer av kål behöver tvättas.
Hur man tvättar kål ordentligt
Innan du skickar broccoli, vitkål eller blomkål under rinnande vatten bör du ta bort de översta smutsiga eller skadade bladen.
Om frukten har en blomkål, dela den i enskilda buketter – dessa ska tvättas under rinnande vatten.
Om du vill uppnå en ännu mer grundlig rengöring, använd en vinägerlösning av 1 del vinäger och 3 delar vatten, i vilken du blötlägger kålen i 10-20 minuter.
Efter ett sådant ’bad’ med vinäger bör kålen sköljas noggrant i rent vatten.
På detta sätt kommer du säkert att bli av med buggar och andra insekter om de fanns i kålen.
Tidigare delade vi ett recept på en dessert syltgelé gjord av körsbär.