Översaltad soppa är en obehaglig situation som kan hända alla kockar.
I stället för att släppa tårar i grytan och göra rätten ännu saltare, leta efter sätt att avhjälpa situationen.
Ett av dessa knep delades av kockexperten Yulia Arkhipova från BelNovostis onlineutgåva – detta knep har använts av kockar i århundraden för att rädda översaltad soppa och återge den dess perfekta smak.
Kulinarisk Lifehack
För att ’eliminera’ överflödigt salt behöver du den vanligaste potatisen.Skala knölen från dess hud och lägg den i en kruka.
När du har kokat potatisen ett tag bör du ta bort den från potten.
Vad ska man göra om lifehack inte fungerade
Problemet är att tricket bara fungerar om maträtten inte var kraftigt översaltad.
Om situationen är kritisk måste du späda ut den första med vatten.Tillsätt vätska gradvis och prova maträtten efter smak, om du överdriver det med vatten riskerar du att få en intetsägande och smaklös soppa.Blanda sedan alla komponenter noggrant och koka.
Tidigare berättade vi om tre värdelösa prylar för köket.