Det verkar som att det skulle vara svårt att komma på en enklare rätt än gröt: det finns inga speciella nyanser när det gäller tillagning..
Men detta är ett misstag..
Det visade sig att många människor gör felaktigheter i processen med att laga den här rätten, noterar kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings expert på matlagning och matlagning.
Vilka är bristerna?
Brist på kvalitetsbearbetning
Vill du att gröten ska vara nyttig och god bör du i alla fall reda ut det innan du börjar laga mat.Efter detta är det extremt viktigt att skölja produkten under vatten, och mer än en gång: vattnet ska bli rent och klart.
Ingen kalcinering
Nästan alla hoppar över detta steg, även om detta är ett universellt sätt att göra vilken gröt som helst mer smakrik.Du behöver bara hålla spannmålen i tre minuter i en stekpanna med en liten mängd vegetabilisk olja.
Detta kommer förresten att minska tillagningstiden.
Samma temperatur
Om du vill att gröten ska vara välsmakande och av hög kvalitet, måste du efter kokning minska värmen: du bör inte laga gröten på maximal låga.
Tidigare har vi pratat om hur man lagar riskotletter med potatis.