HomeVäxterHur man maximerar användningen av lökskal på gården: win-win-alternativ

Hur man maximerar användningen av lökskal på gården: win-win-alternativ

Om du har lökskal över ska du inte ha bråttom att ta fram soppåsen – de kan komma väl till pass i hushållet.’.

Som kompost

Lökskal innehåller många näringsämnen och mineraler – de kommer säkert att gynna jorden genom att förbättra dess hälsa, fertilitet och struktur.

Du kan också använda lökskal för att bekämpa ogräs i trädgården, tack vare svavelföreningarna i dem som hämmar tillväxten av skadliga växter.

Det bör inte glömmas bort att lökskal sönderdelas snabbt.Detta innebär att den kan användas som mulch i grönsaksgården.Det som vid första anblicken verkar vara avfall hjälper till att berika jorden, behålla fukt och stimulera växttillväxt.

Som gödningsmedel

En annan användning av lökskal är som växtgödselmedel, eftersom det innehåller kväve, fosfor, svavel och spårämnen: kalcium, magnesium, mangan, zink, järn, koppar och bor.

’Skal’ som blir över från lök hjälper också till att berika jorden på grund av förekomsten av organiskt material som förbättrar luftning, dränering och markstruktur.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna