Man tror att det inte finns något behov av att skynda på morotsskörden.Grönsaken tål den första höstkylan bra och i allmänhet är morötter inte den känsligaste grödan.
I själva verket måste du fokusera på de tidsfrister som anges av frötillverkaren och sedan lyssna på råd från grannar i området..
Vår tidskrifts expert Anastasia Kovrizhnykh, en lärd agronom och landskapsdesigner, påminde sommarborna om det viktigaste.
Om sortegenskaper
Först och främst, i fråga om skörd, måste du ta hänsyn till morötternas sortegenskaper.Det finns:
Om vädret
Men förutom sortegenskaper påverkas mognaden av morötter av väder, gödning och skötsel.
Till exempel, i en torr sommar, kommer mognaden av grödan bland annat också att bero på om trädgårdsmästaren följde vattningsregimen.
Om mognadstecken
Ett tecken på mognad av morötter är topparna, eller snarare de gulnande underskotten.
Skörden skördas en vacker dag så att grönsakerna hinner torka.
Du måste trimma topparna och sedan innan du lagrar dem, förvara morötterna i en dag på en mörk, välventilerad och sval plats, varefter de kan läggas undan för långtidsförvaring.