Om vi behöver använda färsk lök i en färdig maträtt kan ett allvarligt problem uppstå..
Faktum är att denna grönsak kan ha en mycket ihållande och märkbar bitter smak..
Detta kommer helt enkelt att förstöra maträtten, eftersom det kommer att finnas en obalans mellan komponenterna, konstaterar vår tidnings matlagningsexpert, kocken Yulia Arkhipova.
Oftast rekommenderas det att tillgripa processen att sylta grönsaker.Om den här metoden inte passar dig av någon anledning, kan du överväga alternativa alternativ.
Vilka kan du använda?
Isvatten
En enkel och praktisk metod som du säkert kan prova.Hacka grönsaken.Lägg den sedan i en behållare med kallt vatten och is.
Efter cirka 15 minuter kan du rinna av vattnet och använda löken.
Salt
Grovt salt kommer också att klara uppgiften idealiskt.Kombinera hackad lök med denna ingrediens och vänta inte mer än 15 minuter.
Löken måste sköljas under vatten och du kan börja laga mat.