När man steker fisk, stöter många på problemet med en speciell lukt..
Även om du har en bra huva installerad kan aromen fortfarande vara ihållande och stark..
I det här fallet är det bättre att i förväg tänka på alternativ som kommer att rädda dig från det här problemet, säger vår tidnings matlagningsexpert, kock Yulia Arkhipova.
Vilka hemligheter är värda att veta?
Typ av fisk
Det är viktigt att komma ihåg att flodfisk har den starkaste och mest stickande lukten.Av denna anledning är det viktigt att förbereda det på ett speciellt sätt för att bli av med aromen.
Men havsfisk har praktiskt taget ingen lukt.
Mjölk
Denna metod kommer inte bara att hjälpa till att neutralisera själva lukten, utan också eliminera eventuella obehagliga smaker.Detta är den perfekta stekpreparatet för flodfisk.
Det räcker att lämna produkten i en skål med mjölk i bara 15 minuter.
Citron
Denna metod är lämplig för både flod- och havsfisk.Du kan tillsätta citronsaft i marinaden.Du kan gnugga fisken med en citronskiva innan tillagning.
Eller så kan du lägga en skiva citrusfrukt i bitar under stekningen.