Courgetter används ofta för att förbereda olika hjärtliga rätter som aptitretare och sallader.De är också inlagda med paprika, vitlök och aromatiska örter.
Samtidigt säger kocken Yulia Arkhipova, en expert på onlinepublikationen BelNovosti, att denna grönsak också är lämplig för desserter.
Om du till exempel skivar en zucchini och blandar den med bitar av konserverad ananas kommer du inte att känna skillnaden mellan grönsaken och frukten.
Det första du behöver göra är att skala av 0,5 kg zucchini, ta bort insidan och skära den i skivor – om zucchinin är liten får du skära den i ringar.
Fortsätt sedan med att förbereda sirapen – häll 400 g juice från den konserverade ananasen i en kastrull och placera den på medelhög värme, tillsätt sedan 1 kopp socker och 200 g vaniljsocker.
Det tar cirka 5-7 minuter att koka sirapen under omrörning med jämna mellanrum.
Efter angiven tid lägger du zucchinin i grytan.Efter 7 minuters koktid fördelas zucchinin och 600 g konserverad ananas i försteriliserade burkar.
Häll sirapen över dem.Stäng burkarna, vänd på dem och låt dem svalna helt.Efter cirka en vecka kan konserverna konsumeras.