Sommaren är i full gång – och med den sylttillverkningssäsongen..
Om du också förbereder preparat från bär eller frukt för vintern, kommer du förmodligen att behöva råd från en expert från BelNovosti-nätverkets publikation, kocken Yulia Arkhipova..
Hon berättade för oss vad som kan göras för att göra syltens sötma mer uttalad.
Detta life hack kommer att vara särskilt användbart för dem som använder sura frukter som ’råvaror’ för sylt – till exempel körsbär, körsbärsplommon, etc.
Den kanske mest logiska lösningen i det här fallet är att tillsätta mer socker.Men du klarar dig utan för mycket sötningsmedel.
Försök istället att skära bort överflödig syra med en tillsats som bakpulver.
För ett kilo frukt eller bär måste du lägga till ungefär en fjärdedel av en tesked bakpulver.
Denna produkt har förmågan att förstärka fruktens naturliga sötma, vilket innebär att du enkelt kan spara på socker och inte oroa dig för att det på något sätt kommer att påverka smaken av den beredda sylten.